Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Pràctica professional

Construmat 2023. Vine a conèixer l’estand de la rehabilitació energètica

Cateb - Barcelona
El millor punt de trobada amb companys i professionals és al centre de Construmat, l’estand del Cateb, on es donaran cita els líder de la rehabilitació energética.

Visitar Construmat és una oportunitat per entrar en contacte amb professionals i empreses del sector i per conèixer de primera mà productes i solucions constructives. Vine al teu estand i treu el màxim profit dels contactes que pots fer a la fira. el nostre estand ocupa a Construmat un espai central, al bell mig del pavelló, un estand molt visible i amb activitats que contribueixen a posicionar la professió al lloc que li correspon. 

Ens trobaras al Palau P1, Nivell 0, Carrer C, estand 33del 23 al 25 de maig a Fira Barcelona (Gran Via de Barcelona).


Acreditació gratuïta

Pots accedir gratuïtament a Construmat amb el codi promocional que et proporcionem com a col·legiat/ada, i pots demanar la teva acreditació des de la web de Construmat.

Inscripció a les activitats

A l’estand del Cateb hi haurà activitats programades durant els 3 dies de Construmat. Hi haurà ponències, demostracions de productes, xerrades informals, col·loquis… A continuació trobaràs el programa detallat:

Dimarts 23 de maig de 2023

12:00h

Treballar en una constructora amb garanties – OTR.
A càrrec de Josep Martínez Zaplana.

Arriba la onada de la rehabilitació energètica, i com a tècnics hem de vetllar per la qualitat. L’empresa constructora que executa la obra ha de ser la nostra aliada per aconseguir-ho. En aquest espai veurem com estan enfocant aquesta nova realitat les empreses constructores. Així mateix, ens explicaran que esperen aquestes empreses de nosaltres com a tècnics. Vine a crear sinèrgies. 

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

15:30

Rehabilitació energètica amb els fons Next Generation, un cas real.
A càrrec de Jordi Marrot, Anna Giribets, Victor Forns, Sara Bueno, Elsa Ibars, Antoni Palou, Ivan Madrigal, Eduard Barcons i Isidre Ribalta,

La rehabilitació energètica, a l’avantguarda de l’actualitat, i durant els darrers anys en boca de tothom qui actua en el sector de la rehabilitació, és una de les grans assignatures pendents d’aquest país. Més del 80 % del parc edificat a Espanya està en condicions deficients pel que fa a l’eficiència energètica, i és responsable de més del 30 % de les emissions de CO2 a l’atmosfera. A més, la pujada del preu de l’energia que es va viure l’any passat, fa encara més urgent per a la societat posar-se al dia en aquesta matèria. En aquesta jornada s’exposarà el cas real d’una comunitat de propietaris de 51 habitatges del municipi de Tàrrega que ha pres la decisió
d’afrontar la problemàtica de les seves llars de manera global, tot engegant un projecte de rehabilitació integral de l’edifici.

Més informació

Aquesta activitat té lloc al congrés de Construmat, Sala Congrés.

17:00

Únic sistema solar tèrmic complet al món a l’abast de tothom.
A càrrec de Malena Clapers, Delegada de prescripció Orkli Catalunya

Sistema de producció d’aigua calenta monobloc amb bomba de circulació fluid primari alimentat per energia solar fotovoltaica i “drain-back”.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

Dimecres 24 de maig de 2023

11:00h

Panasonic: Integració d’alta eficiència entre energia fotovoltaica i bomba de calor. A càrrec Alejandro Pineda.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

12:00

OTR – Comunitat sense administrador? Nou servei del CAFBL, l’Administrador d’ofici.

A càrrec de Lorenzo Viñas.

Treballar amb comunitats de propietaris no es fàcil, suposa un increment del temps invertit en gestió i resolució de problemes i consultes a cadascun dels veïns. El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida crea un nou servei dins del marc dels Fons Next Generation per acompanyar, des del punt de vista administratiu, a aquelles comunitats que no disposin d’administrador. En aquest espai ens explicaran en què consisteix aquest servei i com i quan podrem prescriure’l a les comunitats per aconseguir un agent més que vagi de la mà amb nosaltres i els nostres objectius Next Generation.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

15:00

Únic sistema solar tèrmic complet al món a l’abast de tothom.
A càrrec de Malena Clapers, Delegada de prescripció Orkli Catalunya

Sistema de producció d’aigua calenta monobloc amb bomba de circulació fluid primari alimentat per energia solar fotovoltaica i “drain-back”.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

16:00

Impulsant la transició energètica a la llar: una iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental
A càrrec de Mireia Figueras i Novella, arquitecta tècnica i arquitecta i
Natàlia Tierno

EL Consell Comarcal del Vallès Occidental ens presenta un projecte d’impuls de les subvencions Next Generation d’iniciativa pública, amb l’objectiu d’activar l’interès de la ciutadania i informar-los correctament de les possibilitats que tenen. Ara, també necessiten tècnics que vulguin treballar amb ells i que estiguin preparats per desenvolupar un encàrrec Next Generation. Si t’interessa vine a coneixe’ls!

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

Dijous 25 de maig de 2023

10:00h

Tractament dels Barris de l’Ajuntament de Barcelona.
A càrrec d’Oriol Gil

L’Ajuntament de Barcelona ens aportarà la seva experiència i ens explicarà com gestiona l’activació del programa Barris a la capital. Compartim l’experiència tècnica del programa Barris des dels Ajuntaments i fem xarxa municipal operativa.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

11:00h

Panasonic: Bomba de calor amb refrigerant natural R290 per a rehabilitació d’instal·lacions de mitjana i alta Tª.
A càrrec de José López.

Actualment les noves normatives i el canvi climàtic plantegen una limitació en l’ús de gasos refrigerants amb alt impacte, fent servir la referència del PCA (Potencial d’Escalfament Atmosfèric). És per això que Panasonic ha triat el refrigerant natural R290 amb un índex PCA de tan sols 3 (225 vegades menys que el refrigerant més estandarditzat actualment, el R32), per als seus equips d’aerotèrmia de la nova generació L.

 La característica més important del R290 és que pot aconseguir temperatures de producció d’aigua fins els 75oC sense utilitzar resistències elèctriques de suport, fent a la generació L una solució ideal per a la rehabilitació d’antigues instal·lacions de caldera, essent possible mantenir els antics radiadors i no sent necessari
substituir-los per terra radiant o ventilo convectors, a més de permetre l’ús d’acumuladors d’ACS més petits, simplificant i abaratint així també el cost total de la instal·lació.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

13:00h

La nostra experiència a l’OTR i el “Futur de la Rehabilitació”
A càrrec de Gabriela Crincoli i Estefania Magistrado

Aquesta exposició consisteix en una breu explicació sobre l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de l’Arquitectura Tècnica i com és l’experiència laboral des del punt de vista de dos estudiants que es trobe realitzant pràctiques d’empresa. En un context on la rehabilitació energètica és el futur, es important destacar el treball que hi ha a l’hora de fer la gestió d’un expedient i la creació de recursos tècnics i de divulgació.

Serà una presentació dinàmica i participativa que ens permetrà veure l’OTR amb uns altres ulls.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

15:00h

Rehabilitación energética con fondos Next Generation, un caso real
A càrrec de Jordi Marrot, Oriol Farriol, Victor Forns, Berta Cabezas, Ángel Luis Martínez, Verónica Giró, Joan Ràfols, Eduard Barcons.

La rehabilitación energética, a la vanguardia de la actualidad, y durante estos últimos años en boca de todos los que estamos al sector de la rehabilitación, es una de las grandes materias pendientes de este país

Más del 80% del parque edificado en España se encuentra en condiciones deficientes en materia de eficiencia energética, siendo el responsable de más del 30% de las emisiones de CO₂ a la atmósfera. Además, la subida del precio de la energía sufrida el último año, incrementa la urgencia de la sociedad a ponerse al día en esta materia.

El Decreto 853/2021 publicado el 6 de octubre de 2021 pone a disposición de la ciudadanía mediante las diferentes comunidades autónomas el aprovechamiento de los Fondos Next Generation en materia de rehabilitación energética. Siendo una oportunidad única que tanto la ciudadanía como el sector no podemos dejar escapar.

En esta jornada se expondrá el caso real de un propietario de una finca de 32 viviendas y tres locales comerciales del municipio de Barcelona que ha tomado la decisión de encarar la problemática de las viviendas de manera global, poniendo en marcha un proyecto de rehabilitación integral del edificio.

Y no es fácil: los procedimientos administrativos de los Fondos Next Generation y otras trabas, han hecho que la figura de un gestor y asesor técnico remen con él para lograr el objetivo. Hablaremos con representantes de las figuras implicadas en este proceso y veremos las trabas y soluciones que han ido salvando durante todo el procedimiento.

No os perdáis esta jornada que pondrá el foco en la realidad de los Fondos Next Generation y en la situación de la rehabilitación energética de edificios residenciales en nuestro país.

Ponència en castellà

Inscripció

Ubicació: Centre de conferències – Sala 1.4 – Primera planta

16:00h

La nostra experiència a l’OTR i el “Futur de la Rehabilitació”
A càrrec de Gabriela Crincoli i Estefania Magistrado

Aquesta exposició consisteix en una breu explicació sobre l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de l’Arquitectura Tècnica i com és ’experiència laboral des del punt de vista de dos estudiants que es trobe realitzant pràctiques d’empresa. En un context on la rehabilitació energètica és el futur, es important destacar el treball que hi ha a l’hora de fer la gestió d’un expedient i la creació de recursos tècnics i de divulgació.

Serà una presentació dinàmica i participativa que ens permetrà veure l’OTR amb uns altres ulls.

Inscripció

Ubicació: Estand del Cateb

Al recinte de Construmat, també hi ha un munt d’activitats programades. Pots consultar l’agenda a continuació: 

AGENDA D’ACTIVITATS DE CONSTRUMAT

El Cateb, dins del marc de Construmat, organitza el congrés European Building Summit. Pots consultar més informació i inscriure’t fent clic aquí

 

Patrocinadors

 

Detall de l’activitat
Data
23 de maig de 2023
Lloc
Recinte Gran Via, PAVELLÓ 2 Barcelona Av. Joan Carles I, 64 08908 L’Hospitalet de Llobregat Barcelona
Horari
De 9:30 h a 18:00 h
Preu
Gratuït per col·legiats
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT